Inhoud
Hoe lang is de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift?
1. Wat is een bezwaartermijn? Een bezwaartermijn is de termijn waarbinnen een belanghebbende in bezwaar kan gaan tegen een besluit van een bestuursorgaan. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt in beginsel zes weken zo bepaalt artikel 6:7 Algemene wet bestuursrecht (Awb).
Hoe vaak mag UWV beslissing uitstellen?
Wij kunnen die periode meer dan 1 keer onderbreken. Tijdens de onderbreking nemen wij geen beslissing. Heeft u ons een formulier 'Melding te late beslissing' gestuurd? Als wij uw melding in behandeling hebben genomen, mogen wij de periode waarbinnen wij moeten beslissen niet verlengen of onderbreken.
Wat als je 35 procent wordt afgekeurd?
Werknemers die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn, hebben geen recht op de Wet Werk en inkomen naar arbeidsvermogen-uitkering (WIA-uitkering) of arbeidsongeschiktheidspensioen. Deze werknemers moeten bij u in dienst blijven en u moet samen met uw werknemer bekijken wat de beste oplossing is.
Waar kan je geen bezwaar tegen maken?
U moet uw bezwaarschrift binnen 6 weken na de datum van de beslissing indienen bij de overheidsinstantie. Voor een bezwaarprocedure hoeft u geen advocaat te hebben. U kunt geen bezwaar maken tegen de algemene regels van bijvoorbeeld uw gemeente. Die regels gelden voor iedereen.
Wat is een bezwaar op nader te noemen gronden?
Door het indienen van een bezwaarschrift op nader aan te voeren gronden kunt u de termijn veiligstellen voor bezwaar en meer tijd krijgen. Zo heeft u of uw advocaat langer de tijd om de argumentatie voor het bezwaar op te stellen.
Wat als je een dwangsom niet kan betalen?
Wanneer niet of niet tijdig is betaald stuurt het bevoegd gezag een 2e aanmaning. Als na de aanmaning nog niet wordt betaald, kan het verschuldigde bedrag bij dwangbevel worden ingevorderd. Dat dwangbevel is de officiële kennisgeving waarin de verplichting tot betaling van de dwangsom is vastgelegd.
Wanneer u van mening bent dat uw mate van arbeidsongeschiktheid is gewijzigd, dan kunt u een herkeuring aanvragen bij het UWV. Bijvoorbeeld als uw gezondheid verslechterd. De uitslag van de uwv herkeuring kan gevolgen hebben voor de hoogte van uw uitkering. Na de herkeuring kunt u een hogere of lagere uitkering krijgen.
Tegen deze UWV beslissing staat bezwaar bij het UWV open en nadien beroep bij de rechtbank (uwv bezwaar). U kunt zich in dergelijke bezwaarprocedures het beste laten bijstaan door een UWV advocaat. Een advocaat die gespecialiseerd is het opstellen van bezwaarschriften tegen het UWV of UWV beroepschriften bij de rechtbank. Wilt u geen advocaat inschakelen voor een uwv bezwaarprocedure, dan kan Sociaal Verhaal u voorzien van een voorbeeld bezwaarschrift tegen het UWV.
Op de website van UWV.NL staan ook voorbeeld bezwaarschriften. U kunt ook via uw inlog op mijnuwv. nl bezwaar maken. Ook indien u een Wajong uitkering bij het UWV heeft aangevraagd en uw aanvraag Wajong is afgewezen door het het UWV, dan kunt u binnen zes weken na de datum van de beslissing van het UWV een bezwaarschrift indienen bij het UWV - Bezwaar maken op hoogte uitkering.
Ons uitgangspunt is dat wij voor bezwaar en beroep tegen het UWV gratis rechtshulp verschaffen aan onze doelgroep. Neemt u contact met ons op u aan de voorwaarden voldoet voor gratis hulp voor een bezwaarprocedure UWV .
Bent u het niet eens met een beslissing van UWV? Hieronder wordt uitgelegd hoe u bezwaar maakt tegen een beslissing. Bent u niet tevreden over onze dienstverlening? Dan kunt u een klacht indienen. Bijvoorbeeld als u niet op tijd wordt teruggebeld of als u vindt dat een beslissing te lang op zich laat wachten.
Als u het niet eens bent met een beslissing kunt u ons eerst bellen. Kijk voor telefoonnummers op Contact met UWV. U kunt geen bezwaar indienen bij de medewerker van UWV Telefoon. Hij kan u wel helpen bij het vinden van een antwoord op uw vraag. Bij UWV kunt u ook kiezen voor mediation.
Een onafhankelijke bemiddelaar, de mediator, begeleidt de partijen hierbij. Beroepsprocedure uitkeringen. Voor meer informatie kijkt u op Mediation. Denkt u dat mediation een goede oplossing is voor uw bezwaar? Geef dat aan in uw bezwaarschrift. Wij bekijken of uw bezwaar met mediation opgelost kan worden. Mediation bij UWV is gratis. U wilt een bezwaarschrift indienen? Kijk dan op Een bezwaarschrift indienen voor meer informatie.
Meestal is de termijn 6 weken na dagtekening van de beschikking - bezwaarschrift uwv. Bent u het niet eens met een beslissing van de Ziektewet? Dan is de termijn 2 weken. Zorg dat uw bezwaarschrift op tijd is, anders kunnen wij het niet behandelen. Hebben wij uw bezwaar ontvangen? Dan sturen wij u binnen 5 werkdagen een ontvangstbevestiging.
In deze machtiging schrijft u wie het bezwaar voor u indient. Die persoon moet ook het bezwaarschrift ondertekenen. U hoeft geen machtiging mee te sturen als de persoon een advocaat is. Ook als het een professionele rechtshulpverlener is heeft u geen machtiging nodig. Bijvoorbeeld als het iemand van een rechtsbijstandsverzekering, een rechtswinkel of een vakbond is (advocaat uwv bezwaar).
U kunt dan zelfstandig bezwaar en (hoger) beroep aantekenen.
Als u niet online bezwaar kunt maken, kunt per post bezwaar maken: met een formulier of per brief. U kunt uw bezwaar dan het beste aangetekend versturen. Ook als u het naar ons postbusadres stuurt. Dan kunt u altijd aantonen dat u het op tijd heeft verzonden. Gebruik de downloadversie van het formulier Bezwaar maken tegen een beslissing.
Als u uw bezwaar per brief wilt indienen, vermeld in de brief dan in elk geval de volgende gegevens: De datum. Uw naam adres en telefoonnummer. Uw burgerservicenummer (BSN). De woorden ‘bezwaar’ of ‘ik maak bezwaar’. De beslissing waar u het niet mee eens bent. De datum en het kenmerk van de brief waarin onze beslissing staat (deze staan bovenaan de brief).
Maakt u bezwaar tegen een beslissing over uw medische situatie? Zet de medische informatie dan in een bijlage. Uw handtekening. Stuur ook een kopie mee van de beslissing waar u bezwaar tegen maakt - uwv bezwaar en beroep. Heeft u nog andere documenten die belangrijk zijn voor uw bezwaar? Stuur deze dan ook mee. Heeft u medische redenen voor uw bezwaar? Voeg medische gegevens over uw situatie dan als bijlage toe aan uw bezwaar.
Wij moeten hem dan een kopie van uw bezwaar sturen. De bijlage met de medische gegevens sturen wij dan niet mee vanwege uw privacy. Hierover leest u meer op Waar moet ik op letten als ik medische gegevens opstuur? U stuurt uw bezwaar naar de afdeling Bezwaar en Beroep. Het adres van de afdeling staat onderaan in de brief met onze beslissing.
Als u ook documenten meestuurt met medische informatie zet dan op de envelop ook ‘medisch geheim’ (Per post bezwaar maken - UWV - Particulieren). Als wij uw bezwaar hebben ontvangen, dan hoort u binnen 5 werkdagen van ons.
Heeft u nog andere documenten die belangrijk zijn voor uw bezwaar? Stuur deze dan ook mee. Maakt u bezwaar namens een bedrijf? Stuur dan een bewijsstuk mee waaruit blijkt dat u namens het bedrijf mag optreden. Bijvoorbeeld een kopie van de statuten, reglementen of stichtingsbrief. Of een uittreksel uit het Handelsregister of het register van de Kamer van Koophandel.
Dan kunt u altijd bewijzen dat u het op tijd heeft verstuurd. Hebben wij uw bezwaar ontvangen? Dan hoort u binnen 5 werkdagen van ons. U stuurt het bezwaarschrift naar de afdeling Bezwaar en Beroep. Het adres van de afdeling staat in de brief met onze beslissing. Zet op de envelop het woord ‘bezwaarschrift’.
Maakt u bezwaar omdat uw uitkering is gestopt? Dan krijgt u geen uitkering tijdens de bezwaarprocedure. De nieuwe beslissing is direct geldig. Uw bezwaar verandert hier niets aan. Heeft u geen ander inkomen? Dan heeft u 2 mogelijkheden: een voorlopige voorziening aanvragen bijstand aanvragen U kunt een voorlopige voorziening vragen via de rechter.
U betaalt hiervoor griffiekosten (Bezwaar, beroep UWV-besluit). De rechter kan bepalen dat u een deel van uw uitkering alvast krijgt, tot UWV een beslissing neemt. bezwaar maken uwv. Geeft UWV u gelijk? Dan wordt uw uitkering verrekend met het deel dat u van de rechter kreeg. Is UWV het niet eens met uw bezwaar? Dan moet u terugbetalen wat u via de rechter kreeg.
Wij kunnen u niet alleen helpen bij uw bezwaar tegen het UWV, maar ook bij uw bezwaarprocedure tegen het SVB. Ook na een brief van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) kunt u binnen 6 weken bezwaar maken. Dat doet u schriftelijk en eventueel mondeling. U kunt hierbij de hulp van een advocaat inschakelen.
Wanneer na de WIA herbeoordeling blijkt dat uw arbeidsongeschiktheid is afgenomen, kunt u daar bezwaar tegen maken. Uiteraard kan dit ook als u volgens het UWV helemaal niet meer arbeidsongeschikt bent. Of als uw bij toegenomen klachten nog geen WIA-uitkering krijgt. Hoe het maken van een WIA bezwaarschrift gaat, kunt u lezen op onze pagina over WIA bezwaar.
Positief resultaat is eigenlijk voldoende om van voldoende re-integratie te spreken. Het doel heiligt de middelen hier min of meer. Is er geen resultaat behaald, dan wordt er gekeken naar de mate van inspanning.
Is UWV het eens met uw bezwaar? Dan moet u uw bijstand terugbetalen. Krijgt u geen gelijk? Dan houdt u uw recht op bijstand. Heeft u plichten tijdens uw uitkering, zoals een sollicitatieplicht? Houdt u zich dan aan deze plichten tijdens de bezwaarprocedure.
Meer van Gerechtshof
Inhoud
Nieuwe Artikelen
Zoek Je Hulp Bij Bezwaar Maken Tegen Uwv?
Bezwaarschrift Uwv
Bezwaarschrift Uwv
Categorieen
Navigation
Latest Posts
Zoek Je Hulp Bij Bezwaar Maken Tegen Uwv?
Bezwaarschrift Uwv
Bezwaarschrift Uwv